• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини, Анонси
  • День відкритих дверей у дошкільному навчальному закладі № 9 «Ангелятко» м.Червонограда.

День відкритих дверей у дошкільному навчальному закладі № 9 «Ангелятко» м.Червонограда.

2017-12-01

/Files/images/dnz/dnz__9/День відкр. дверей ДНЗ № 9.JPG День відкритих дверей у дошкільному навчальному закладі № 9 «Ангелятко» м.Червонограда.

Ні для кого не секрет, що чим прозорішою є діяльність дошкільного закладу, тим більше довіри він викликає у батьків.


З метою залучення батьків до освітнього процесу, активної співпраці у підготовці дітей до навчання в школі, в садку "Ангелятко" 1 листопада 2017 року був проведений День відкритих дверей під керівництвом методиста інформаційно-методичного центру освіти з дошкільного виховання Закус Галини Василівни, де взяли участь батьки дітей старшого дошкільного віку, вчителі початкових класів, психолог Червоноградської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня № 5 та колеги із дошкільного навчального закладу № 2. Учасники заходу мали змогу відвідати показові інтегровані заняття у старших групах та бінарні - у логопедичних старших групах та обговорити актуальність теми "Готовність дітей до навчання в школі" за круглим столом. До уваги присутніх була запропонована методика навчання читання за методикою М.О.Зайцева, за якою заклад працює ось вже понад 10 років. Ідея цієї методики проста: що добре показати, про те не треба довго розповідати (краще один раз побачити). Дітям треба спочатку цікаво показати предмет вивчення, дати в нього пограти, а потім вже підвести визначення. Так дотримується святий закон навчання: від конкретно-образного через наочно-дієве до словесно-логічного.

Погляди батьків щодо підготовки дитини до школи є різноманітними. Одні вважають, що готувати дитину до школи потрібно. Йдучи до школи, вона має вміти читати, писати та рахувати. Інші наголошують, що поспішати не варто — дитина сама все надолужить. Як відшукати «золоту середину»: підготувати дитину до школи і водночас не відбити в неї бажання вчитися? Та й невже настільки важливо, щоб дитина, йдучи до школи, вже вміла читати та рахувати? Дитина не народжується школярем, готовність до школи — це комплекс здібностей, які піддаються корекції. Процес формування цих здібностей потребує дбайливого ставлення дорослих до дитини, і насамперед батьків. А виховувати дитину — це мистецтво, адже процес виховання — це безперервна робота серця, розуму та волі батьків.

Кiлькiсть переглядiв: 197

Коментарi